UiTdatabank logo

Jouw activiteit op meer dan 270 kanalen

Colofon

Over CultuurNet Vlaanderen

UiTdatabank is een initiatief van CultuurNet Vlaanderen.

CultuurNet Vlaanderen (°2002, Brussel) is een specialist in cultuurmarketing. Op vraag van de Vlaamse overheid trachten we (meer) mensen (meer) goesting in (meer) cultuur te geven.

Informeren

De Vlaming beleeft 80% van zijn vrije tijd binnen een straal van 30 kilometer rond de woonplek. Om een zo aantrekkelijk mogelijk antwoord te bieden op de vragen “Wat kan ik beleven in mijn vrije tijd?” en “Waar kan ik in mijn buurt naartoe?”, zet CultuurNet Vlaanderen een UiTnetwerk van gemeentelijke en regionale partners op, dat straks heel Vlaanderen moet bestrijken. Van UiT in Aarschot en UiT in regio Kortrijk tot UiT in Sint-Laureins en UiT in Brussel! De websites en magazines van deze lokale spelers worden de kortste weg naar activiteiten en evenementen om de hoek. Dit UiTnetwerk haalt zijn informatie uit de UiTdatabank. De UiTdatabank is de centrale plek die alle gegevens over vrije tijd en cultuur in Vlaanderen verzamelt. UiTinVlaanderen.be is het grote uitstalraam waarop het volledige aanbod in Vlaanderen terug te vinden is. De UiTdatabank is verder ook dé bron voor de vrijetijdsagenda’s van de meeste Vlaamse dagbladen, magazines en (websites van) televisiezenders. Ook kinderen bekleden een speciale plaats binnen CultuurNet Vlaanderen. Voor hen is er Vlieg, een label dat het cultuuraanbod voor de -12 jarigen zichtbaar maakt. Meer dan 140 cultuurhuizen en gemeenten gebruiken het vrolijke insect in hun communicatie.

Goesting geven

De informatie over heel Vlaanderen verspreiden is slechts een eerste stap. We zoeken meer dan lezers van informatie, we zoeken deelnemers aan het culturele- en vrijetijdsaanbod dat Vlaanderen rijk is. Binnen het UiTnetwerk geven we lokale besturen ondersteuning om hun cultuur- en vrijetijdscommunicatie strategischer aan te pakken. We betrekken daarbij zoveel mogelijk lokale organisaties. Samen met hen zetten we initiatieven naar een breed publiek op. De Vliegacties ten slotte trekken duizenden kinderen letterlijk over de drempel van cultuurhuizen. Met Vlieg hebben we een herkenbaar figuurtje geïntroduceerd in hun leefwereld. Sinds 2004 staan we ook in voor de organisatie en communicatie van de jaarlijkse uitreiking van de CultuurPrijzen Vlaanderen.

Bezoek de site van CultuurNet VlaanderenOver Ferranti Computer Systems

UiTdatabank werd gerealiseerd door Ferranti Computer Systems.

We shape technology and best practices know-how and help our customers improve their complex business processes and gain competitive advantage.

Bezoek de site van Ferranti